Stir fry με κοτόπουλο και κάσιους























Υλικά

Λάδι
750 γρ φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε λωρίδες
2 ασπράδια αβγών, ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
200 γρ μπρόκολο σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
50γρ  καβουρδισμένα κάσιους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες διαγώνια

Εκτέλεση

Κάψτε ένα γουόκ και προσθέστε 1 κουταλιά λάδι και ανακινείστε ώστε να λαδωθούν οι πλευρές.
Βουτήξτε το ένα τέταρτο της κάθε λωρίδας κοτόπουλου στα ασπράδια και στη συνέχεια σε κορν φλάουρ. Προσθέστε τα στο γουόκ, σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίστε σε απορροφητικό χαρτί και επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιμένοντας να κάψει ξανά το γουόκ και αν χρειαστεί προσθέτοντας λίγο λάδι. Βγάλτε το κοτόπουλο και περιμένετε να ξάψει ξανά το γουόκ.
Προσθέστε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το μπρόκολο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Αυξήστε τη θερμότητα στο δυνατό και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας,. Ανακατέψτε τα λαχανικά καλά και αφήστε τα να βράσουν.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο γουόκ και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα κάσιους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σχόλια