21/10/2014





















Υλικά για 4 άτομα

1 αρνίσια σπάλα
2 ρίζες μάραθο
2 κρεμμύδια
4 αχλάδια
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
2 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μπαχαρικά (κόλιαντρο, κύμινο, σαφράν)
125 γραμμ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, σταφίδες, καρύδια)
1 ματσάκι κόλιαντρο
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240ο C. Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το μάραθο. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε στα 4, καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τις σκελίδες σκόρδο και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κρέας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά.
Βάζετε το κρέας σε ένα ταψί και στη συνέχεια ρίχνετε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, το μέλι, λίγο λάδι, το κόλιαντρο ψιλοκομμένο και μισό ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για 2 1/2 ώρες περίπου, αφού μειώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ο C.
Συνοδεύετε το κρέας με πλιγούρι.
Εκτύπωση και PDF

2 comments :

  1. Συγχαρητήρια για το Blog σου , όπως και για τις υπέροχες συνταγές! Με ενα καλό κρασάκι πιστέυω πως θα ταίριαζε τέλεια το αρνί

    ReplyDelete
  2. Το έφτιαξα. Υπέροχη γεύση, με την μυρωδιά του φρέσκου κολιάντρου, και την γλυκάδα των φρούτων και ξηρών καρπών. Δεν έμεινε κομματάκι για δείγμα.

    ReplyDelete