Μυρωδάτα κουλούρια με πορτοκάλι και κανέλα



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
περίπου 900 γρ.αλεύρι
σουσάμι



Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί,τα περνάμε απο πανω με ενα πινέλο με νερό και ρίχνουμε το σουσάμι!Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν...

Σχόλια