Σούπα με γαλοπούλα και καλαμπόκι




Τι χρειαζόμαστε για 4 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 σέλερυ ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κούπες ζωμό λαχανικών (ή κότας)
2 κούπες γάλα
1/4 κούπας αλεύρι
Αλάτι-Πιπέρι
Μισό κουτ.γλ. κύμινο
2 κούπες βρασμένη γαλοπούλα σε μπουκίτσες
3/4 κούπας καλαμπόκι
3 κουτ.σούπας κόλιανδρο
1 κούπα τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία .Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι, το αλάτι και το κύμινο Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το καλαμπόκι, το κόλιανδρο και το τυρί.Βράζουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά.

Σχόλια