Ταχινόπιτα στριφτή


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

650 γρ. φύλλο κρούστας ψιλό
350 γρ.Ταχίνι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. καρύδι τριμμένο
Κανέλα σκόνη
Γαρίφαλο σκόνη
Σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Σε μίξερ χτυπάμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα.Αλείφουμε με σησαμέλαιο ένα στρογγυλό ταψί,απλώνουμε ένα φύλλο και στη διαγώνιό του απλώνουμε ένα κορδόνι απότην κρέμα ταχινιού, την πασπαλίζουμε με καρύδι, διπλώνουμε, λαδώνουμε και ρολάρουμε το φύλλο, όχι όμως πολύ σφιχτά ώστε όταν το ταχίνι κατά το ψήσιμο διογκωθεί, να μην ανοίξει. Μεταφέρουμε το ρολό στο ταψί και το τοποθετούμε περιμετρικά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντας και ρολάροντας τα φύλλα μέχρι να συμπληρωθεί, πάντα από τα έξω προς τα μέσα, το ταψί.Αλείφουμε την πίτα με σησαμέλαιο και τη φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους160 οC για 35 λεπτά, σε χαμηλή θέση, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Σχόλια