22/03/2015

 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

½ κ. καλαμάρια
100 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δυόσμο
1 φλιτζάνι ξύδι
½ σφηνάκι ούζο
αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα,και λιγο αλεύρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του.  Αλέθουμε τα καλαμαράκια στο μούλτι, με λίγο ξύδι και λίγο ούζο. Το υγρό θα τα βοηθήσει να πολτοποιηθούν,βάζουμε και το κρεμμύδι με τον σκόρδο ώστε το μείγμα μας να γίνει αλοιφη.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πράσινα μυρωδικά.Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και προσθέτουμε την φρυγανιά για να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια,τα αλευρώνουμε ελαφριά  και τα Τηγανίζουμε  σε καυτό ελαιόλαδο.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment