Pizza νηστίσιμη


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

4 φλιτζ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φλιτζ. ρόφημα σόγιας
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ρίγανη
αλάτι
1 κ.γ. μέλι

2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
6 ελιές καλαμών κομμένες σε μικρές ροδέλες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
2 φλιτζ. φυτικό τυρί τριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας,βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα(ρόφημα σόγιας)και τα προσθέτουμε στο μπολ.Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση.Προσθέτουμε τη ρίγανη,το αλάτι και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200 βαθμούς.Έπειτα, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε στους 180' για 8-10 λεπτα! Ενα λεπτό πριν ειναι έτοιμη βάζουμε τον αποξηραμένο βασιλικό!

Σχόλια