31/03/2015


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 μεσαίες γαρίδες αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
1 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρο
1 φρέσκο ??κρεμμυδάκι , ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο , ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
Χυμός από 1 λάιμ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη σάλτσα βάλε ολα τα υλικά μαϊντανό , κόλιαντρο , κρεμμύδι ,  σκόρδο , ρίγανη , κόκκινο πιπέρι , ξίδι από κόκκινο κρασί και το χυμό λάιμ στο μούλτι,αλάτι και πιπέρι , για γεύση . Με τον κινητήρα σε λειτουργία , προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα αργό ρεύμα μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί.Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα πανω στο ταψί που Λαδώσατε. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο αλάτι και πιπέρι , για γεύση . Απαλά ανακατέψτε .Τοποθετήστε σε φούρνο και ψήνουμε ακριβώς για  περίπου 6-8 λεπτά .Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα που ετοιμάσατε στο μούλτι! Καλη σας όρεξη
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment