Τηγανητό κουνουπίδι



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κιλό κουνουπίδι καθαρισμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
1 μπουκάλι μπίρα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. γεμάτη μαγιονέζα
1/2 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Αφού χωρίσουμε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες, ετοιμάζουμε το χυλό.Σε μπολ ρίχνουμε την μπίρα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τόσο ώστε να φτιάξουμε ένα κουρκούτι.Βουτάμε κάθε μπουκετάκι στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει καλά.Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα και σερβίρουμε το τραγανό κουνουπίδι με τη σος γιαουρτιού στο πλάι.

Σχόλια