28/03/2015


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 φακ.φακές καθαρισμένες και πλυμένες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 σπόροι κόλιανδρου τριμμένοι
5 φύλλα ξερό φασκόμηλο
5 μέτρια καρότα σε λεπτές φέτες
2 κουτ. γλ. καστανή ζάχαρη
250 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 1/2 ποτήρι νερού
Αλάτι, φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 10’. Λίγο πριν τις αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις αφήνουμε.Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και το φασκόμηλο για 2-3’ ώσπου τα υλικά να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τα καρότα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8’ σε μέτρια φωτιά μέχρι τα καρότα να καραμελώσουν.Ρίχνουμε και τις στραγγισμένες φακές, το ζωμό ή το νερό, τη ντομάτα και λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30'! Έτοιμες 
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment