24/03/2015


για 4/6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

Μισό κιλό χυλόπιτες
Μισό κιλο μελιτζάνες
Μισή κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,μια κουτάλια σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα φρέσκιες ντομάτας και μια κουτάλια πελτές ντομάτας
1 φύλλο δάφνης,λιγο φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα
Αλάτι-πιπέρι,και 3 κούπες τυρί νηστίσιμο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια καρέ, και τις αφήνουμε για μισή ώρα με αλάτι.Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα,τον πελτέ ντομάτας τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.Συμπληρωνουμε μια κούπα νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτα.Αφου εχουμε βράσει  τις χυλοπίτες για 4 λεπτα της ρίχνουμε σε πυρέξ ,απο πανω την σάλτσα ντομάτας που εχουμε ετοιμάσει απο πριν ανακατεύουμε καλα,βάζουμε το τυρί μας το νηστίσιμο,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10' λεπτα! Σερβίρουμε απο πανω με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο!
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment