25/03/2015




(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κιλό χταπόδι
15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
5 σκ. σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
πιπέρι
λίγο μπούκοβο
ελαιόλαδο,μια κουτάλια πελτές ντομάτας 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι.Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 2 εκ. και τα κρατάμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά σοτάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το χταπόδι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμυδάκια.??Σβήνουμε με το μπαλσάμικο,ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας την δάφνη, το μπούκοβο το πιπέρι,μια κούπα νερο κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.Αν τα υγρά δεν εχουν σωθεί αρκετά,ανοίγουμε το καπάκι και βράζουμε για αλλα 10' λεπτα!
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment