30/03/2015

 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

700 gr αλεύρι για τσουρέκι
40 gr φρέσκια μαγιά
200 gr γάλα (χλιαρό)
120 gr βούτυρο180 gr ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο

Για τη γέμιση:
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 συσκευασία OREO τριμμένα
150 gr κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
1 πρέζα κανέλα


Εκτέλεση

Σε  χαμηλή φωτιά, σε κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε στο βούτυρο το γάλα και τ’ αυγά χτυπημένα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10’ στον γάντζο.Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλο μακρόστενο. Το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με OREO και τριμμένη κουβερτούρα και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τ’ άλλα δυο με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια τα πλέκουμε σε κοτσίδα ή τα στρίβουμε ένα ένα και τ’ αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Το αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα ψήνουμε στους 180ο C για 40’– 45’.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment