24/03/2015


για 4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κιλό αρακάς
500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 µεγάλο καρότο, σε ροδέλες
1 σέλερι, σε ροδέλες
αλάτι
15 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού
1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας
πιπέρι
Γλυκια παπρικα μια κουτάλια

Εκτέλεση

Αφαιρούµε τα ποδαράκια από τα πορτοµπέλο και µε ένα µαχαιράκι ξεφλουδίζουµε το δέρµα από τα καπελάκια τους προσεκτικά. Κόβουµε σε µεγάλους κύβους.Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερι, µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε τα µανιτάρια, αλατίζουµε, τρίβουµε από πάνω το θυµάρι και τα σοτάρουµε, µέχρι να πάρουν χρώµα. Ρίχνουµε τον πελτέ, ανακατεύουµε και προσθέτουµε τον αρακά, συνεχίζοντας το ανακάτεµα για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουµε στο φαγητό χλιαρό νερό, τόσο ώστε να το καλύψει, πασπαλίζουµε µε πιπέρι,και την παπρικα σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγα υγρά. Σερβίρουµε, γαρνίρουµε µε φρέσκο θυµάρι και ραντίζουµε κάθε πιάτο µε το λάδι τρούφας.(αν εχουμε λαδι τρούφας και λιγο γιατι ειναι πολυ δυνατό)
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment