Σαλάτα με πλιγούρι


 (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους,και ενα αγγούρι κομμένο σε κύβους
 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαίντανος
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
 λίγο αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 χωρίς κουκούτσι ελιές  σε ροδέλες
 2 κομμένες σε τριγωνάκια αραβικές πίτες

Εκτέλεση

Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε ένα βράδυ για να φουσκώσει. Την επομένη το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό,και το αγγούρι.Ανακατεύετε τα λαχανικά με το πλιγούρι.Χτυπάτε το λάδι με τη μουστάρδα και το ξίδι, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο, περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, αφού τη γαρνίρετε με τις ελιές και τριγωνάκια αραβικής πίτας.

Σχόλια