25/03/2015


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

450 γρ. φρέσκες μπάμιες450 γρ. φρέσκες ντομάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.γλ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες.Κόβουμε τα κοτσανάκια από τις μπάμιες και τις πλένουμε.Ραντίζουμε με ξίδι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 1 ώρα.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.Προσθέτουμε τις μπάμιες και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 8-10λεπτά.Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment