Τυρόπιτα με φύλο κανταΐφι




Τι χρειαζόμαστε για 6 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αυγά
150-200 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.Αλείφουμε ξανά με βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Σχόλια