Cookies σοκολάτας νηστίσιμα


(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 1/3 κουπας αλεύρι μαλακό
1/4 κούπας κακάο
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι σόδα
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα μαργαρίνη σόφτ
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1/4 κούπας κονιάκ
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι κακάο βανίλια σόδα, και το αλάτι.Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει.Ρίξτε το κονιάκ  και χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο.Ρίξτε το μείγμα στερεών υλικών στο μείγμα της μαργαρίνης ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ζύμη απαλή και λεία.Ρίξτε και ανακατέψτε με ένα κουτάλι τις ψηφίδες σοκολάτας.Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάστε σε μπαλάκια και βαλτε τα στο ταψί σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.Ψήστε τα cookies στους 200 βαθμούς 10 λεπτά περίπου. Έτοιμα!!

Σχόλια