27/03/2015


για 4/6 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 συσκευασία λιγκουίνι
2 συσκευασίες σάλτσα πέστο
1 κιλό γαρίδες
1 φλ. ζωμός λαχανικών
2 σκ. σκόρδο
2 -3 πρέζες πάπρικα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη σχίζοντας ελαφρά την επιφάνεια και τραβώντας το έντερο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε μπολ, προσθέτουμε  την πάπρικα και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 20'. Βάζουμε τα κεφάλια γαρίδας σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.Σιγοβράζουμε για 15-20'.Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κεφάλια. Κρατάμε τον ζωμό για αργότερα. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα τους. Σοτάρουμε για 2-3', προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας και αφήνουμε να πάρει βράση,ρίχνουμε τα λιγκουίνι μέσα στις γαρίδες .Με κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε τα ζυμαρικά. Τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς. Τέλος, προσθέτουμε τις 2 συσκευασίες πέστο και ανακατεύουμε καλά.Ετοιμο!
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment