25/03/2015



(από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

για 4/6άτομα

8 φιλετάκια μπακαλιάρου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μουστάρδας:
2 φλιτζ. του καφέ λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμός από 2 λεμόνια
1 κουτάλια  κορν φλάουρ
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες προαιρετικά

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε ως τη μέση με νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι. Για τη σάλτσα: Στο ζουμάκι που έμεινε προσθέτουμε το κρασί, την μουςταρδα τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν βράση. Διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε λιγο νερό. Το προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και την λιαστή ντομάτα . Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.Σερβίρουμε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζουν πολύ με βραστά άγρια χόρτα λαδολέμονο,η κανουμε μια ελαφριά σκορδαλια! Καλη όρεξη 
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment