Τηγανιτή Φέτα σε φύλο κρούστας με σουσάμι και μέλι


για 2-4 άτομα (από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

4 τετράγωνα κομμάτια φέτα
4 φύλλα κρούστας
4 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση και βάζουμε από δύο μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετούμε τη φέτα.Διπλώνουμε σαν να είναι φάκελος.Σε μπρίκι ρίχνουμε το μέλι, το ξύδι και μια κουταλιά σούπας νερό, τα βράζουμε και τα ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τα βγάζουμε, και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα. Περιχύνουμε με 1½ κουταλιά της σούπας σάλτσα το καθένα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σχόλια