Σούπα τυριών βελουτε


( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά για 8 άτομα

480 ml ζωμό κότας
2 ντομάτες μικρές κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πράσινες τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
90 γρ. βούτυρο
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1200 ml. γάλα ζεστό ( 5 φλ.τσ.)
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
20 γρ. τυρί Monterey Jack κομμένο σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το ζωμό, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα τρισίμιση φλ.τσ. ζεστό γάλα τμηματικά ( 1/2 φλ.τσ. ζεστό γάλα τη φορά) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί για περίπου 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μίγμα του ζωμού στο μίγμα μας τμηματικά ( 1/4 φλ.τσ. μίγμα ζωμού τη φορά.) Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, αλάτι,πιπέρι και το τυρί. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σχόλια