Τηγανιά με κοτόπουλο,πιπεριές και γραβιέρα



Τι χρειαζόμαστε για 4/6 άτομα! ( από τον chef Νίκο Σκαρμούτσο)

Υλικά 

1 κρεμμύδι ξερό3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 πιπεριά κίτρινη,κόκκινη,πράσινη κομμένη σε λωρίδες,
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 ποτ. κρασί λευκό
100 γρ. μαλακιά γραβιέρα
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο
3 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά.Προσθέτουμε  τα κομμάτια του κοτόπουλο να σοταριστούν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές να σοταριστούν και αυτά 2-3 λεπτά.Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και την πάπρικα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει, για άλλα 5 λεπτά.Κόβουμε την γραβιέρα σε κύβους , την προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε  ελαφρά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί και να γίνει μαστιχωτό. Έτοιμο!

Σχόλια