Κέικ καρότο




Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2/3 της κούπας σπορέλαιο
  • 3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 4-5 καρότα τριμμένα ή αλεσμένα
  • 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου δυομιση κούπες)

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Προσθέτουμε ξύσμα, σόδα, κανέλα, αλάτι και στο τέλος τα αλεσμένα φουντούκια και τα καρότα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπείκιν πάουντερ και το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένα πηκτό μίγμα για κέικ. Εξαρτάται η ποσότητα από το πόσο ζουμερά ήταν τα καρότα.
Ψήνουμε στους 170C για περίπου 45 λεπτά.

Μόλις κρυώσει εντελώς, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχόλια