Λουκανικάκια μούμιες


















Υλικά

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
2 1/2 φέτες τυρί κομμένο στα τέσσερα
10 λουκάνικα
Λάδι
Προαιρετικά: μουστάρδα και κέτσαπ






Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόψτε την ζύμη σε 4 ορθογώνια. Με μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας, κόψτε κάθε ορθογώνιο σε λωρίδες πλάτους μισού δαχτύλου.
Τυλίξτε μερικές λωρίδες ζύμης γύρω από κάθε λουκάνικο για να μοιάζουν με «επιδέσμους», τραβώντας τη ζύμη ελαφρά για να καλύψει πλήρως το λουκάνικο. Βάλτε από πάνω το τέταρτο του τυριού.
Περίπου δύο δάχτυλα από το ένα άκρο του κάθε λουκάνικου, ξεχωρίστε τους "επιδέσμους" ώστε να κάνει κενό για το πρόσωπο.
Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα με το τυρί προς τα κάτω και αλείψτε ελαφρά με λάδι τη ζύμη.
Ψήστε 13 έως 17 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρώς.
Σχεδιάστε μάτια και στόμα βουτώντας μια οδοντογλυφίδα σε μουστάρδα.

Σχόλια