Γρήγορα σπιτικά τσιπς στα μικροκύματα

















Υλικά

  • Πατάτες
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Προαιρετικά: πάπρικα, ρίγανη ξερή, σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες, τις τρίβετε με το σύρμα του σφουγγαριού των πιάτων να καθαρίσουν τα χώματα, στεγνώνετε και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις πλένετε καλά ώσπου το νερό να τρέχει καθαρό.
Σκουπίζετε τις φέτες μας καλά με χαρτί κουζίνας, τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι και αλάτι (προσθέτετε κάποιο από τα προαιρετικά υλικά για άρωμα) και ανακατεύετε να λαδωθούν καλά.
Παίρνετε το γυάλινο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων, το λαδώνετε και στρώνετε πάνω τις φετούλες πατάτας τη μια δίπλα στην άλλη ώστε να μην επικαλύπονται.
Βάζετε τον δίσκο στο φούρνο και τις ψήνετε στη μεγαλύτερη ισχύ για 5 λεπτά. Κατόπιν, τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Τέλος, τις αφήνετε λίγη ώρα εκτός φούρνου ώστε να γίνουν τραγανές.

Λίγα μυστικά ακόμα


Το χρόνο τον ελέγχετε εσείς ανάλογα με πόσο λεπτές ή όχι είναι οι πατάτες σας.

Σχόλια