Γιουβαρλάκια με σπανάκι και ρικότα

















Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. σπανάκι σε φύλλα
  • 500 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το σπανάκι. Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να μαραθεί. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το σπανάκι να κρυώσει. Αδειάστε το σε ένα μπολ και προσθέστε τη ρικότα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε το μείγμα. Αν είναι αραιό (εξαρτάται από την υγρασία που έχει το σπανάκι) προσθέστε λίγο αλεύρι. Πλάστε μικρές μπάλες (στο μέγεθος ενός καρυδιού) και βάλτε τες σε ένα ταψί. Βάλτε σε μία κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, ρίξτε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια, βάλτε την κατσαρόλα στην εστία και αφήστε τον να πάρει βράση. Ρίξτε τα γιουβαρλάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά από την στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Σερβίρετε τα με την τριμμένη γραβιέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να πολτοποιήσετε τα λαχανικά της σούπας ώστε να γίνει βελουτέ.
Μπορείτε να αυγοκόψετε τη σούπα χτυπώντας 2 αυγά. Προσέχετε να μεταφέρετε αρκετό από τον ζεστό ζωμό στα χτυπημένα αυγά ώστε να ανέβει η θερμοκρασία τους και να μην κόψουν όταν τα ρίξετε μέσα στη σούπα.

Σχόλια