26/09/2014























Υλικά για 4 άτομα

  • 8 πιπεριές κέρατο
  • 150 γραμ Κατίκι Δομοκού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • Λάδι για το άλειμμα των πιπεριών
  • 3-4 κουτ σούπας γαλέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεματάτε τις πιπεριές σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε καλύτερα. Κόβετε το κοτσανάκι και αφαιρείτε όσο περισσότερα σπόρια μπορείτε.
Ετοιμάζετε το μίγμα της γέμισης. Στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι λειώνετε τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το Κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το βασιλικό και τη λειωμένη σκελίδα σκόρδο. Τα δουλεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνουν ομοιογενή.
Με πολύ προσοχή γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού. Τις απλώνετε σε ένα ταψάκι, τις αλείφετε με λίγο λαδάκι με τη βοήθεια ενός πινέλου και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.
Τις βάζετε στο φούρνο στους 150ο για περίπου 20 λεπτά. Τις βγάζετε με σπάτουλα και τις σερβίρετε σε πιατελίτσα.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment