Κροκέτες λαχανικών

























Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 16 λεπτά
Γίνονται: 16 μικρά ή 8 burgers
Κατάλληλο για κατάψυξη ή το ζέσταμα
Κατάλληλο για παιδιά κάτω των 1

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 μέτριο κρεμμυδι, σε κύβους 
  • ½ σέλινο, κομμένο σε κύβους 
  • 1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο 
  • ½ μικρό πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 3 μανιτάρια, κομμένα σε κύβους 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας 
  • 2 κουταλάκια καφέ ζάχαρη 
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 2/3 φλιτζάνι ​​τριμμένο φρέσκο ψωμί 
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα 
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τσένταρ 
  • αλάτι και το πιπέρι
  • 5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
  • 1 αυγό 
  • 2-3 κουταλιές λάδι για το τηγάνισμα
 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε όλα τα λαχανικά εκτός από το σκόρδο για 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ένα λεπτό, στη συνέχεια, προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα. Απλώνετε το μίγμα σε ένα πιάτο και το αφήνετε να κρυώσει.
  2. Για τις κροκέτες, θα πρέπει να τεμαχίσετε τα βρασμένα λαχανικά, είτε στο μούλτι ή με ένα μεγάλο μαχαίρι.
  3. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, το τριμμένο ψωμί, την μαγιονέζα, το τυρί Cheddar και πιπέρι (η σάλτσα σόγιας θα δώσει αρκετό αλάτι). Για τις κροκέτες, πάρτε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και κάντε το μπάλες. Για τα burgers, πάρτε κουταλιές και πατηκώστε τις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουπατ για να δημιουργήσετε σχήμα αστεριού. Αν έχετε χρόνο, βάλτε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα να κρυώσουν για 1 ώρα ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
  4. Αναμίξτε μαζί την τριμμένη φρυγανιά και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές παρμεζάνα σε ένα μεγάλο πιάτο, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ.
  5. Περάστε τις κροκέτες / burgers στο καρυκευμένο αλεύρι, στη συνέχεια, βουτάμε στο αυγό και μετά στο μίγμα της φρυγανιάς. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε ζεστό.

Σχόλια