Χταπόδι με πατάτες
















Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 - 60 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5 -6 κομμένες πατάτες
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • Αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 μπολάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το χταπόδι τεμαχισμένο και το φύλλο δάφνης. Τα γυρίζουμε όλα μαζί να ανακατευτούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το χταπόδι. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και νερό όσο χρειαστεί και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια