Στεφάνι κρουασάν














Υλικά

  • 1 κουτί με ζυμάρι για 8 κρουασάν
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλυτζάνι γάλα
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί
  • 8 φέτες bacon

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να σπάσουν (scrabbled eggs). Τα αφήνουμε στην άκρη. Σωτάρουμε για λίγο και το bacon και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα 8 ζυμάρια για κρουασάν με την μικρότερη πλευρά προς το κέντρο δίνοντας σχήμα αστεριού. Σε κάθε ζυμάρι βάζουμε και μία φέτα bacon. Στην συνέχεια απλώνουμε 2/3 από το τριμμένο τυρί. Βάζουμε τα αυγά πάνω από το τυρί και διπλώνουμε τις άκρες των κρουασάν προς τα μέσα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν ωραία τα κρουασάν.

Σχόλια