29/09/2014


























Υλικά για 12

  • 125 γρ βούτυρο
  • 125 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ κακάο
  • 0.25 κουτ. γλ. baking powder
  • 200 γρ τυρί κρέμα Light
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά το βούτυρο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν τελείως. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ανακατεύετε ξανά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό πυρέξ - διαστάσεων 18εκ. x 28 εκ. περίπου - αφού πρώτα το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C βαθμούς.
Σε ένα μπωλ, χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσουν. Με ένα κουτάλι χύνετε τυχαία το μείγμα σε όλο το πυρεξ, πάνω από τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σχηματίζετε λευκές γραμμές.
Ψήνετε στους 180°C βαθμούς για 35-40 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει προτού το κόψετε σε κομμάτια.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment