Μύδια αχνιστά με φέτα


















Υλικά

  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο μπούκοβο καυτερό
  • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη λωρίδες
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 κουπα λευκό κρασί ή ούζο
  • Χυμός από 1 λεμόνι 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και τα μύδια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

Σχόλια