28/09/2014















Υλικά για 4

  • 250 γρ ρύζι για sushi
  • 4 φύλλα μαύρου φυκιού (Alga Nori)
  • 150 γρ τυρί κρέμα
  • 200 γρ φρέσκο φιλέτο σολομού
  • 1 χούφτα χούφτα αρωματικά βότανα

Εκτέλεση

Μαγειρεύετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Τοποθετείτε ένα φύλλο φυκιού πάνω στο ειδικό για sushi πιάτο από μπαμπού και απλώνετε μία στρώση ρύζι – περίπου ½ εκατοστό. Στη συνέχεια, απλώνετε πάνω από το ρύζι μία στρώση τυρί κρέμα- περίπου 2 εκατοστά. Πασπαλίζετε ελαφρά τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα και τοποθετείτε το σολομό, αφού του αφαιρέσετε την πέτσα και τον κόψετε σε μικρές λωρίδες. Τυλίγετε το φύκι με τη βοήθεια του ειδικού πιάτου και σχηματίζετε έναν κύλινδρο με διάμετρο 3 εκατοστών. Τέλος, κόβετε το φύκι σε φέτες διαμέτρου περίπου 2 εκατοστά.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα τρία φύλλα και σερβίρετε με σάλτσα σόγια και γουασάμπι.

Εκτύπωση και PDF
Ετικέτες: ,

0 comments :

Post a Comment