Ρυζόγαλο αρωματικό ογκρατέν
























Υλικά για 4 άτομα


  • 600 μλ γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη (3/4 φλυτζανιού)
  • 50 γρ. ρύζι (3 κουταλιές)
  • 20 γρ. κορνφλάουρ (2 κουταλιές)
  • 1 γρ. μαστίχα 
  • 1 βανίλια 


Εκτέλεση

Βράζουμε 500μλ γάλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Βράζουμε το ρύζι 20 λεπτά, το στραγγίζουμε, το προσθέτουμε στο γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα.
Όταν βράσει το γάλα με το ρύζι, ρίχνουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο γάλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε περίπου 10 λεπτά με το σύρμα μέχρι να πήξει.
Γεμίζουμε μικρά πυρίμαχα μπολάκια με το ρυζόγαλο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει παγωμένο νερό ή νερό με παγάκια. Γκρατινάρουμε την επιφάνεια κάτω από το γκριλ του φούρνου ή με φλόγιστρο. Σερβίρουμε κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην 'πιάσει' το γάλα, ρίξτε το στην κατσαρόλα και στη συνέχεια πασπαλίστε τη ζάχαρη ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας. Προχωρήστε στο βρασμό χωρίς να ανακατέψετε.



Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Σχόλια