28/09/2014


















Υλικά για ένα ταψί φούρνου

  • 6 αυγά
  • 120γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • ½ κ. γιαούρτι
  • 10 φύλλα κρούστας
  • τριμμένο καρύδι
  • τριμμένα αμύγδαλα
  • ελαιόλαδο για το ταψί
Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ανάλαφρη μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτετε τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ, ενώ σταδιακά προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το γιαούρτι.
Μόλις αναμειχθούν καλά μεταξύ τους, προσθέτετε σιγά σιγά και τη μαρέγκα που ετοιμάσατε ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε ένα φύλλο κρούστας και βάζετε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση. Τσαλακώνετε το φύλλο στην άκρη του ταψιού και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Περιχύνετε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζετε με το τριμμένο καρύδι και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο.
Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρουν τα υλικά μια βράση να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να δένει το σιρόπι.Απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, ζεστό όπως είναι το σιροπιάζετε και πασπαλίζετε με τριμμένα αμύγδαλα.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment