27/09/2014

























Υλικά για 6

  • 70 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 40 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπ. ζάχαρη
  • 50 ml σιρόπι κεράσι
  • 5 αυγά
  • 50 γρ αλεύρι
  • 25 γρ corn flower
  • 1 κουτ. γλ. μαγιά
  • 400 γρ κεράσια σε βάζο
  • 350 γρ τυρί κρέμα
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
 

Εκτέλεση

Κόβετε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 °C.
Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Αναμιγνύετε με την κουβερτούρα. Χτυπάτε τα ασπράδια και προσθέτετε το αλεύρι χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο, τη μαγιά και το corn flower και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Έπειτα αναμιγνύετε προσεκτικά τα δύο μίγματα. Ρίχνετε το τελικό μίγμα σε μία φόρμα που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο και αλευρώσει και ψήνετε για 35-40 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και το κόβετε σε τρίγωνα.
Καραμελώνετε 2 κουταλιές ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και κυλάτε σε αυτό τα κεράσια μέχρι να καλυφθούν από την καραμελωμένη ζάχαρη. Προσθέτετε το σιρόπι κεράσι και αφήνετε να κρυώσουν.
Αναμιγνύετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, γεμίζετε με το μίγμα ένα κορνέ και καλύπτετε τα τρίγωνα. Γαρνίρετε με τα κεράσια και σερβίρετε.
Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment