Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πραλίνα


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtP1Yg-OQer6Vx4nd6Tua1nW8eWJM0QjNwu-fot0qQxcXtkQHGDwiRPUY3oXI0fFndCQ8luR3iKr9eol0JZ3m72waZTfB8BB_vcfeLYe00yl33jvWmK2xtJpz7nVbq-hN27RofgWMLi9s/s1600/54-619x359.jpg

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα με γεύση σοκολάτας και πραλίνα. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά


2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κρόκοι αβγών
2 κ.σ. κορνφλαουερ
200 γρ πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας]
2 πακέτα μπισκότα [όσα πάρει] με γεύση σοκολάτα [ τύπου Αλλατίνη] [*]

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο. [φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα]. Αφήστε το στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα.
Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′. Τέλος προσθέτετε και τη πραλίνα με το λικέρ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Παίρνετε το ταψί και στρώνετε στη βάση μπισκότα και μια στρώση από το μείγμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεις μπισκότων μείγματος πραλίνας[*], φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μείγμα πραλίνας.
Το βάζετε στο ψυγείο [ή στη κατάψυξη για 3 ώρες] να παγώσει, το βγάζετε, το ξεφορμάρετε,το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.


[*] Αν θέλετε το γλυκό σας με πολλά μπισκότα προσθέστε περισσότερες στρώσεις μπισκότου και λίγο μείγμα πραλίνας ενδιάμεσα ή το αντίθετο. Λίγες στρώσεις μπισκότου και αρκετό μείγμα πραλίνας ενδιάμεσα.


Σχόλια