Πατατοσαλάτα με μαυρομάτικα και τόνο





















Υλικά (για 4 άτομα):


  • ½ κιλό μαυρομάτικα φασόλια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • Άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φασόλια όλο το βράδυ. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό, σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν. Κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βράζετε. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τις πατάτες με τα φασόλια, τον τόνο, τον άνηθο και το καλαμπόκι. Χτυπάτε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι και το λεμόνι, και περιχύνετε τη σαλάτα με το μείγμα.

Σχόλια