29/09/2014

















Υλικά για 5-6 άτομα

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 12 καθαρισμένες αγκινάρες
  • 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αβγά
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, αλλά και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τα κρεμμύδια να βγάλουν το άρωμά τους.
Προσθέτετε 1 ½ νεροπότηρο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά τουλάχιστον για ¾ της ώρας. Τότε ρίχνετε τις αγκινάρες, προσθέτετε ακόμα 1 ποτηράκι νερό και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά.
Τέλος δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και εν τω μεταξύ δίπλα ετοιμάζετε το αβγολέμονο.
Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε τα δύο υλικά, ρίχνετε μέσα τον χυμό του λεμονιού, προσθέτετε 2 κουτάλες από το ζουμί του φρικασέ κτυπώντας συνεχώς το μίγμα με ένα πιρούνι και τέλος το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Αναταράσσετε την κατσαρόλα κρατώντας τη με τα δύο χέρια και σβήνετε τη φωτιά.

Εκτύπωση και PDF

0 comments :

Post a Comment