Κολοκυθοκεφτέδες


















Υλικά 

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμμ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. γεμάτες φαρίνα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε για 10΄. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα αυγά και τη φέτα, πιπέρι και αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που πέφτει απ’ το κουτάλι όταν το γυρίσουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα προσέχοντας να έχουμε λίγους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.

Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά


Σχόλια