Πιλάφι με αρακά


Ρύζι με αρακά και κρεμμύδια! Είναι πολύ απλό αλλά και κάτι διαφορετικό. Το σερβίρουμε είτε σαν συνοδευτικό ή μόνο του με λίγο γιαούρτι. 






















ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
  • 200 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 250 γρ. αρακά
  • 50 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
    2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό και 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον αρακά.
    4. Ανακατεύουμε το πιλάφι με τα κρεμμύδια και το σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά με μια πετσέτα ώστε να δέσει.
    5. Σερβίρουμε με γιαούρτι!

      327 θερμίδες ανά μερίδα

      Σχόλια