Σπιτικός χοιρινός γύρος
























Υλικά για 1 κιλό χοιρινό γύρο

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας σούμακ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά, πασπαλίστε το κρέας και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο.
Σε μία σπιτική σούβλα περάστε με την σειρά τις φέτες του κρέατος. Εναλλακτικά, στρώστε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος σε μία σχάρα και περάστε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια σε 3-4 σημεία για να συγκρατήσουν το κρέας. Ακουμπήστε την σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βγάλτε το κρέας από τον φούρνο και κόψτε το σε πολύ λεπτά κομμάτια για να το σερβίρετε.

Για το σερβίρισμα:
ψημένες πίτες, κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με μαϊντανό, ελαιόλαδο και πάπρικα, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ντομάτα κομμένη σε φέτες, γιαούρτι με πάπρικα,
πικάντικη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα


* Ευχαριστούμε το φίλο μας Δημήτρη για την παραχώρηση της φωτογραφίας που τραβήχτηκε κατά την εκτέλεση της συνταγής.

Σχόλια

  1. Πολύ νόστιμη συνταγή! Την φτιάξαμε με παρέα Σαββατόβραδο και έγινε χαμός!! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου