Ατομικά ελιόψωμα



Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 7 ½ γρ. αλάτι
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 275-300 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες ξαρμυρισμένες

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο τις ελιές και το θυμάρι, στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει απο τον πάτο.
Προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μπαλάκια των 180γρ.
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά τα 35 λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.


Σχόλια