Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αυγά menemen (αυγά με ντομάτα ή στραπατσάδα ή καγιανάς)
Υλικά
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
- Αλατοπίπερο
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- Μια πρέζα θυμάρι
Εκτέλεση
- Βουτάμε τη ντομάτα σε βραστό νερό για 2 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε την πιπεριά και τις ελιές μέχρι να μαλακώσουν, 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-5 λεπτά, ανάλογα πόσο ρευστό ή συμπαγές θέλουμε το μείγμα, σε χαμηλή φωτιά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε πιάτο, ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου