Αυγά menemen (αυγά με ντομάτα ή στραπατσάδα ή καγιανάς)


Υλικά

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • Μια πρέζα θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βουτάμε τη ντομάτα σε βραστό νερό για 2 λεπτά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε την πιπεριά και τις ελιές μέχρι να μαλακώσουν, 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2-5 λεπτά, ανάλογα πόσο ρευστό ή συμπαγές θέλουμε το μείγμα, σε χαμηλή φωτιά.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε πιάτο, ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως. 

Σχόλια