Κριτσίνια ντομάτας


















ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκο κρασί
160 γρ. σάλτσα ντομάτας
400 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
5 φύλλα βασιλικού
½ κ.γ. κάρυ
½ σκ. σκόρδο
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μούλτι ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, λίγο κάρυ, τον βασιλικό και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα χτυπάμε για να γίνουν αλοιφή. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το μίγμα ντομάτας σε μίξερ χρησιμοποιώντα το φτερό για τις ζύμες. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά.

Σχόλια