Ισπανική ομελέτα (Tortilla)





Υλικά

  • 3-4 μέτριες πατάτες
  • 150 γρ. αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το πράσινο μέρος τους)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

  • πιπέρι
  • λίγο δυόσμο ξερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τον αρακά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ψηθούν.Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο μαζί με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια προσθέτοντας τη ζάχαρη για να καραμελώσουν.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας συνέχεια (περίπου 4-5 λεπτά).Στραγγίζουμε τις πατάτες και τον αρακά και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά αφήνοντας τα για 3-4 λεπτά.Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε μέσα και τον δυόσμο. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας και κουνάμε το τηγάνι να πάει το αυγό παντού. Με μία σπάτουλα ελέγχουμε για να δούμε αν ψήθηκε η ομελέτα μας από κάτω.Μόλις ψηθεί, βάζουμε το τηγάνι όπως είναι σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η ομελέτα πήρε χρώμα.

Μπορείτε να προσθέσετε μπέικον ή προσούτο για περισσότερη νοστιμιά!

Σχόλια