Μπισκοτόψωμα




Τα μπισκοτοψωμάκια αυτά είναι μια πολύ εύκολη, απλή και νοστιμότατη συνταγή...τα συγκεκριμένα σερβίρονται στην Αμερική ως συνοδευτικό αντί για το συνηθισμένο μας ψωμάκι.


Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κούπα βούτυρο σοφτ (κρύο)
  • 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος για την επικάλυψη.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα μαγειρικής (μείγμα 1).
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και στη συνέχεια το χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι και το γάλα για 2 περίπου λεπτά (μείγμα 2).
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα 2 στο μείγμα 1 και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη.(πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια).
Τέλος, αφού χωρίσουμε σε 20 περίπου μπαλάκια τη ζύμη μας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (δλδ 12-15 λεπτά).Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και...έτοιμα !!!







Σχόλια