Ρεβιθοκεφτέδες από τη Σίφνο





















Υλικά

  • 250γρ. ρεβίθια
  • 200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοτριμμενα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κ γλυκού ρίγανη
  • 1 κ σούπας δυόσμο
  • 1 κ σούπας μπέικιν παουντερ
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • πιπέρι αλάτι
  • αλεύρι οσο πάρει για να γίνει παχύρρευστος χυλός

Εκτέλεση

Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνετε μια 12-14 ώρες να μουλιάσουν. Ξεπλένετε τα ρεβίθια και τα αλέθετε στο μούλτι.
Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το μαϊντανό, άνηθο, κρεμμυδάκια φρέσκα, κρεμμυδάκια ξερά, αλατοπίπερο, μπέικιν, δυόσμο, ρίγανη και 1 ποτήρι νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Αρχίζετε να ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει ένας χυλός παχύρρευστος. Τέλος ρίχνετε και την φέτα και ανακατεύετε.
Βάζετε το λάδι στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα μίγμα με το κουτάλι της σούπας.
Χαμηλώστε θερμοκρασία και αφού ροδοκοκκινίσουν από την μια γυρίστε κι από την άλλη.
Τοποθετήστε τους σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το λάδι και σερβίρετε.

Σχόλια