Κολοκύθα στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά























Υλικά

  • 400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
  • 400 γρ. πατάτες
  • 250 γρ. καρότα
  • 6 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. τα. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • Αλάτι,πιπέρι
  • 1 κουτάλι κουκουνάρια καβουρντισμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και την κολοκύθα και τα κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ.. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, μαζί με 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη. Αφαιρούμε τις πατάτες, πετάμε το σκόρδο και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι (προσθέτοντας, αν χρειάζεται) τους κύβους της κολοκύθας για 3-4 λεπτά. Κάνουμε το ίδιο και για τα καρότα.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος. Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβουμε. Ρίχνουμε στα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού  και ψήνουμε στο φούρνο (στην αρχή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά), μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πού και πού και ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα κουκουνάρια.

Σχόλια